Ювілей Костянтина Пивоварова: нагороди та вітання з різних кутків України

В Українському театрі відсвяткували 75-річний ювілей заслуженого діяча мистецтв України Костянтина Пивоварова. Вистава режисера «Тарасові весни», обрана для святкового вечора, пройшла на одному диханні: слово Кобзаря звучало актуально, начебто написане саме для сьогодення.

Після вистави ювіляра вітав рідний колектив і численні гості.

Заступник начальника управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської облдержадміністрації Олена Петрова вручила ювіляру Почесну відзнаку голови ОДА. Директор департаменту культури і туризму заслужений працівник культури України Тетяна Маркова — Почесну відзнаку «Трудова слава».

Вітали голови обласної та міської організацій профспілки працівників культури Віктор Бабченко і Тамара Фоміна. Було привітання від Національної спілки театральних діячів України та від колег-сусідів з Одеського театру ляльок.

На адресу Костянтина Григоровича надійшли телеграми з Рівного, Вінниці, Чернівців. З квітами, величезним короваєм і театральним капусником приїхали гості з Миколаївського академічного українського музично-драматичного театру, де Пивоваров як запрошений режисер поставив 12 вистав.

Вітала молодь Одеського українського театру. Вітали наймолодші актори театру — Марія Паршакова і Матвій Шаріпов, що грають в виставі Пивоварова «Сорочинський ярмарок». І, звичайно, вітала дружина — заслужена артистка України Марія Пивоварова, якій акомпанував на гітарі актор Максим Линник…

Серед поважних гостей були народний артист України Микола Свидюк, головний художник Одеського театру юного глядача заслужений художник України Микола Вилкун, поет Станіслав Стриженюк, народна артистка України Галина Поліванова.

«Два ангели»: перший ювілей