Ювілей директора театру Валентини Прокопенко

Сьогодні, 3 жовтня, відзначає ювілейний день народження директор Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім.В.Василько заслужений працівник культури України Валентина Прокопенко.

Валентина Михайлівна опікується Українським театром вже більше ніж 13 років.

Народилася в Одесі. Закінчила Вищу профспілкову школу культури (Санкт-Петербург).

За свою професійну діяльність очолювала провідні будинки культури Одеси, концертний відділ Одеської обласної філармонії. Стояла біля витоків колективу пантоміми в філармонії, який наразі відомий як комік-трупа «Маски». Працювала директором муніципального театру «Ришелье», відповідальним секретарем Всесвітнього клубу одеситів.

З березня 2001 року — директор Одеського українського театру ім. В.Василько. За роки її роботи театр досяг значних творчих вершин, здобув нагороди багатьох престижних фестивалів і конкурсів і значну популярність серед одеської публіки. Валентина Прокопенко разом з художнім керівником театру народним артистом України Ігорем Равицьким запрошує до співпраці кращих режисерів України та СНД, серед яких Дмитро Богомазов і Тетяна Борисова.

Під час її керівництва в 2006 році Одеському українському музично-драматичному театру ім.В.Василько був присвоєний статус академічного.

Валентина Михайлівна удостоєна почесного звання «заслужений працівник культури України». В 2004 році за значний внесок в розвиток культури та мистецтва в Одесі нагороджена «золотою відзнакою» губернатора Одеської області.

Вітаємо ювілярку і бажаємо міцного здоров’я, добробуту, сил, удачі, натхнення і, звісно ж, здійснення всіх задумів і мрій!

«Шинкарка»: комедія про кохання, якому підвладні всі