Вистава «Монофобія»: довгоочікувана зустріч

10 березня в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім.В.Василька йтиме вистава «Монофобія». Постановку не грали на сцені майже рік. Тож не пропустіть довгоочікувану зустріч з улюбленими акторами!

В основі вистави «Монофобія» — дві моноп’єси визнаних класиків театру абсурду: «Людський голос» Жана Кокто і «Лис-філософ» Славоміра Мрожека.

На сцені — двоє…

ВОНА — жінка, яку покинув коханий, котра у своїй уяві розмовляє з ним, намагаючись повернути втрачене кохання. ВІН — лис, котрий спілкується з іграшковою мавпою, прагнучи вивідати у неї секрет еволюції. Можливо, цей секрет допоможе йому піднятися на вищу сходинку: стати людиною, пізнати людське щастя.

Але ж… «Людиною бути боляче», — говорить героїня. «Людиною бути добре», — вважає лис.

Моноп’єси об’єднує тема самотності й прагнення вирватись з кола самотності, пізнати справжнє людське щастя.

Вистава «Монофобія» йде в умовах експериментальної творчої майстерні «Глядач на сцені». Прем’єра відбулася 10 листопада 2011 року. У спектаклі зайнятий талановитий акторський дует: Тетяна Паршакова-Саковська і Богдан Паршаков. Постановником вистави «Монофобія» виступив Сергій Павлюк — молодий, але вже відомий в Україні режисер.

Павлюк в 2005 році закінчив факультет театральної режисури Київського національного університета культури та мистецтв (курс професора Н.М.Гусаокої). Лауреат численних театральних фестивалів, зокрема, «Тернопільські театральні вечори – 2005. Дебют» (в номінації «кращий режисерський дебют»), «Мельпомена Таврії» (у 2008 році одержав Гран-прі за виставу «Страшна помста» за М.Гоголем, а в 2011-му — Гран-прі за виставу «Наталка Полтавка»). Загалом поставив вже більше 30 вистав.

Співтворчість режисера з Одеським українським театром ім. В.Василька — не випадкова. Сергій Павлюк вчився з актрисою Тетяною Саковською, яка виконує одну з двох ролей в «Монофобії». У виставі був задіяний також артист Богдан Паршаков, чоловік Тетяни.

Богдан Паршаков працює в театрі з 1998 року. Задіяний у багатьох виставах діючого репертуару. У виставі «За двома зайцями» він грає Свирида Петровича Голохвостого, в «Ревізорі» — Добчинського, в «Шельменку-денщику» — Шельменка, в «Українському Декамероні» — Петра, в «Едіпі» — Креонта, в «Ранку ділової людини» — Бурдюкова, в «Що їм Гекуба?» — антрепренера Вінника, в «Пригодах Мюнхгаузена в Україні» — Мюнхгаузена, у виставі «Два ангели» — Стронцилова, тощо.

За роль Тимофія Кузьмича у виставі «Місто мого дитинства» одержав премію від Одеського обласного відділення Національної спілки театральних діячів України імені народного артиста України Івана Твердохліба. Бере участь в антрепризних виставах, активно знімається в кіно.

Тетяна Саковська працює в Одеському українському театрі близько десяти років. Грає у виставах «Кайдаші», «Сорочинський ярмарок», «Г-І-Р-К-О!», «Ранок ділової людини», «Шинкарка», «Про кохання.. без слів» та багатьох інших.

Виставі «Сімейні сцени» — два роки