Васильківці готуються до відкриття нового сезону

Нові актори, плани на сезон, гастролі, святкування ювілею… Про все це говорили на традиційній зустрічі колективу Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім.В.Василька після відпустки.

2 вересня колектив зібрався у глядацькій залі. Художній керівник театру Ігор Равицький та директор Валентина Прокопенко привітали васильківців з початком роботи. Лунали оплески на честь артиста Валерія Швеця, який 1 вересня святкував день народження.

Керівництво представило нових акторів. В 91-му сезону до колективу приєдналися чотири молодих артиста: Вікторія Остапенко, Дмитро Цинковський (випускники Київського національного університету культури і мистецтв), а також Юлія Амелькіна та Вадим Головко (закінчили Дніпропетровський театрально-художній коледж).

Окрім того, на постійну роботу в Український театр запрошений молодий режисер Іван Уривський, який минулого сезону поставив на нашій сцені виставу «Тіні забутих предків». Вже в середині вересня почнуться читки п’єси Олександра Вампілова «Полювання на качок», яку Уривський ставитиме на малій «Сцені 38».

Найближчим часом в театрі триватимуть вводи акторів в вистави. І, звісно, репетиції.

Відкриття 91-го театрального сезону, як ми повідомляли, відбудеться 22 вересня. В цей день ми запрошуємо одеситів і гостей міста на містичну комедію «Шинкарка».

А за кілька днів до старту нового театрального сезону відбудуться гастролі Одеського українського театру у столиці. На сцені Київського академічного театру російської драми ім. Л.Українки васильківці покажуть вистави «Місто мого дитинства» і «Дамський майстер» (18 та 19 вересня відповідно).

Водночас з репетиціями театр готується до святкування 90-річчя зі дня свого заснування 7 листопада 1925 року. Перший захід святкової програми — виставка театрального плакату «Ретроспектива. 1925 – 2015» з архівів музею історії театру. Відкриття експозиції відбудеться 11 вересня у приміщенні Одеського літературного музею.

Чекаємо на наших заходах, до зустрічі!

Фотографії Ганни Токолової (прес-служба театру)

Виставка театрального плакату «Ретроспектива. 1925 – 2015»