92-й сезон розпочато…

25 вересня виставою «Шинкарка» розпочався 92-й сезон в Одеському українському театрі. Глядачі дуже тепло сприймали виставу. Панував святковий настрій…

Гучні оплески вдячних глядачів. Квіти від голови Одеської обласної ради Анатолія Урбанського.

У вітальній адресі-поздоровленні колективу з відкриттям 92-го сезону голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський зазначив:

«Відкриття театрального свята – величезне свято для всіх шанувальників театру, це нові задуми та нові творчі перемоги. Цей театр визнаний не тільки в Україні, а й у всьому світі, дуже приємно, що український театр залишається українським не за назвою, а за змістом, за своїми діями та вчинками. Український театр несе багато важливого, цінного і водночас безцінного для кожного з нас.

Бажаю успішного та яскравого театрального сезону, вдалих прем’єр, акторам – нескінченних овацій та вдячних глядачів.

Впевнений, що новий сезон принесе нові мистецькі події, які стануть знаковими як для театру, так і для всього міста, культурного простору країни.»

На завершення театрального вечора на сцену піднявся голова оргкомітету XVII загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», заслужений журналіст України Юрій Работін, який повідомив про перемоги театру.

Вистава Одеського академічного українського музично-драматичного театру мені В.Василька «Шинкарка» С.Кшивошевського (переклад С.Черкасенка, режисер-постановник І.Равицький) посіла перше місце у номінації «Квітни, мово наша рідна». До того ж, диплом та перше місце у номінації «На видноті усього світу» Театр імені В.Василька здобув за фотоальбом «Сценічна діяльність1925-2015 рр.».

Ще одна нагорода.

Організаційний комітет загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» нагородив Почесною відзнакою «25 років Незалежності України».

Юрій Работін вручив васильківцям книгу Миколи Лисенка «Коріння Шевченкового роду» (з автографом автора), висловивши при цьому надію, що театр в подальшій творчості черпатиме з книги енергію та наснагу в освоєнні спадщини великого українського Поета. Цю книгу глядачі можуть побачити, завітавши до музею історії театру.

Глядачі радо зустріли інформацію про прем’єри, які їх чекають в новому театральному сезоні: «Принцеса Турандот» за п’єсою К.Гоцці, вистава за п’єсою білоруського драматурга О.Попової «Маленький світ» і в перпективі – вистава за славнозвісним романом І.Ільфа та Є.Петрова «Дванадцять стільці».

Детальніше дивіться тут. Гість студії телеканалу РЕПОРТЕР – художній керівник театру, народний артист України Ігор Равицький

Програма “Факти”, Одеська ОДТРК: відкриття нового сезону в Одеському українському театрі – тут.

Дорогі глядачі!

92-й сезон театру розпочато. Запрошуємо на найближчі вистави:

27 вересня – на сценічному майданчику – експериментальна творча майстерня «Глядач на сцені» вистава «Тіні забутих предків» за М.Коцюбинським; 28 вересня – на основній сцені музична комедія «Сорочинський ярмарок» за М.Гоголем; 29 вересня – вистава «Місто мого дитинства» за п’єсою одеситів Г.Голубенка, Л.Сущенка, В.Хаіта «Старые дома».

Початок вистав – о 18.30.

Ласкаво просимо до театру!

З нагоди Дня Захисника Вітчизни одесити побачать виставу «Запорожець за Дунаєм».