Шевченківські дні в Українському театрі

В березні Український театр Одеси разом з усією країною відзначає 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. До цієї дати ми підготували святкову програму. В музеї театру працюватиме виставка, а на сцені йтиме вистава за творами великого українського поета. До речі, квиток на «шевченківський» спектакль 19 березня коштує 1 грн!

9 березня, в день 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка, в театрі відбудеться свято, центральною частиною якого є вистава «Тарасові весни». Вона розповідає про щасливі весни в житті Поета (1838-го до 1845 року). Літературно-поетична фантазія створена за спогадами сучасників, документами та поезією Шевченка. Автори композиції — Любов Федченко і Костянтин Пивоваров, який виступив також режисером-постановником вистави.

Перед виставою в холі працюватимуть художні виставки-продаж. Шанувальники театру і творчості поета, художника і мислителя зможуть ознайомитись з роботами народних майстрів (студентів історичного факультету Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова), з вишиванками майстринь з «Українського дому» й виставкою книг Шевченка, послухають українські пісні та думи, пісні на слова поета у виконанні одеських вокальних ансамблів, кобзарів та бандуристів. В музеї історії театру буде розміщена спеціальна експозиція — з архівів відомого одеського колекціонера Тараса Максим’юка.

Квитки на виставу «Тарасові весни» 9 березня вже розпродані. Але глядачі можуть придбати квитки на спектакль, що йтиме 19 березня. Вдруге вистава «Тарасові весни» буде дана в березні в рамках культурно-просвітницької акції «Українська класика на сцені», яку театр проводить спільно з управлінням культури, туризму, національностей та релігій Одеської ОДА. Будь-який квиток на неї коштує 1 грн.

Запрошуємо на Шевченківські дні до Українського театру!

Додамо, що творчість Тараса Шевченка та п’єси за мотивами творів поету привертали увагу не одного покоління митців одеської української драми. На сцені нашого театру двічі були представлені «Гайдамаки» (постановки Василя Василька), «Поетова доля» за п’єсою С.Голованівського, «Марина» за п’єсою М.Зарудного, «Назар Стодоля», оригінальні музично-поетичні вистави «І серцем лину в Україну…», «Вишневий вітер», «Тарасові весни».

Український театр запрошує дітей та їхніх батьків на дитячу казку «Білосніжка і сім гномів»