Презентація «Театральної програми 2015» в Українському театрі

В Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім.В.Василька відбулася презентація «Театральної програми 2015» від Британської Ради в Україні.

Гості з Києва розповіли театральній спільноті Одеси про три відкриті конкурси для режисерів, театрів, арт-менеджерів, кураторів проектів, критиків та ін.

Презентація, що проходила в Грецькій залі театру, зібрала близько 50 представників місцевої театральної спільноти та ЗМІ. Для зустрічі з ними в Одесу приїхали арт-менеджер та арт-координатор Британської Ради в Україні Ганна Карнаух і Даша Стокоз, а також куратор громадської організації «Театральна платформа» Віктор Собіянський.

За словами Ганни Карнаух, «Театральна програма 2015» спрямована на підвищення професійних навичок українського арт-ком’юніті, а також налагодження відносин з британськими колегами. Переможці конкурсів для режисерів і театрів працюватимуть з британськими митцями, а чотири фіналісти «кураторського» конкурсу візьмуть участь в роботі журі нагороди Total Theatre Award на Единбурзькому Фрінджі влітку 2015 року.

Про умови конкурсів, терміни подачі заявок і перелік необхідних документів можна дізнатися на сайті Британської Ради в України.

Тим часом пропонуємо вам переглянути фоторепортаж одеської презентації «Театральної програми 2015».

Фотографії Ганни Токолової (прес-служба театру).

Як ми відсвяткували Всесвітній день театру