Прем’єра! «Тіні забутих предків»

7-го, 8-го та 23 травня в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім.В.Василька відбудеться прем’єра вистави «Тіні забутих предків» в постановці молодого українського режисера Івана Уривського.

Колектив васильківців звернувся до одного з найвідоміших творів української класичної літератури — повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Хвилюючий сюжет повісті неодноразово приваблював митців. Зокрема, однойменний фільм Сергія Параджанова знаний в усьому світі як шедевр українського поетичного кіно.

В архівах Українського театру Одеси зберігалася інсценізація за мотивами повісті, яку у свій час зробив Василь Степанович Василько.

Керівництво театру запросило на постановку молодого режисера Івана Уривського з Києва. Наразі тривають репетиції.

…Гірський край — дивовижний, незбагненний світ, так несхожий на наш. Гуцули — особливий народ, плем’я, в якому панують свої закони. Вони інакше відчувають навколишній світ.

Дух предків — в них, в глибинах душі. Треба лише відчути цю споконвічну єдність з предками… Адже ми всі — продовження наших предків. Ми спокутуємо їхні гріхи.

В центрі сценічної оповіді, звичайно ж, історія кохання Івана та Марічки… Пронизливо трагічна. Фатальна, в якій поєднались кохання і ворожнеча роду людського.

Режисер-постановник вистави виступив і як автор стенографічного рішення.

Художник по костюмах — Анастасія Пташкіна (Київ).

Постановник пластики — Павло Івлюшкін.

У виставі звучатимуть гуцульські фольклорні мелодії, автентичні співи.

Музичний керівник — Ігор Чернецький. Хормейстер — Людмила Волкова.

У виставі «Тіні забутих предків» задіяні молоді артисти: Марина Клімова та Костянтин Кириленко, Ірина Бесараб та Максим Линник, Тетяна Паршакова-Саковська, Володимир Романко, Тетяна Медведєва, Юлія Харчук, Наталя Шевченко, Микита Биканов, Станіслав Гнатченко, Михайло Грицик, Віктор Мельник, Олександр Товстий.

Троїсті музики — артисти оркестру.

Вистава йтиме в умовах експериментальної творчої майстерні «Глядач на сцені». Кількість глядацьких місць обмежена. Вартість квитків — 60 гривень. Початок о 18.30.

Чекаємо на вас на прем’єрі!

Фотографії Ганни Токолової (прес-служба театру)

Прем’єрну виставу Українського театру одесити зустріли овацією