Поетичні читання до ювілею Ліни Костенко

В першій місяць весни в Україні вшановують живого класика Ліну Костенко. 19 березня їй виповниться 85 років. В одеській Центральній міській дитячій бібліотеці імені А.Гайдара учні 11-х класів ЗОШ № 57 зібралися на поетичну годину, присвячену Костенко.

На зустріч запросили заслужену артистку України Діану Малу і керівника літературно-драматичної частини Одеського українського театру ім.В.Василька Любов Федченко.

Школярі слухали в запису голос самої Ліни Василівни, а також розповідь про життєвий шлях і творчість поета від працівника бібліотеки Ганни Каразей.

Діана Мала прочитала композицію з поезій Костенко, а Любов Федченко поділилася враженнями від прочитання першого (і поки що єдиного) прозового твору Ліни Костенко «Записки українського самашедшого». Лунали чудові аудіозаписи: пісні та романси на слова Ліни Костенко у виконанні Ольги Богомолець.

Наш видатний сучасник — поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович — назвав Ліну Василівну Костенко «поетом абсолютного слуху». Учасники зустрічі мали змогу в цьому переконатися.

Додамо, що в бібліотеці імені А.Гайдара пройде низка поетичних читань, присвячених Костенко.

Вистава «Монофобія»: довгоочікувана зустріч