«Ничего не бойтесь…»: в Українському театрі презентували збірку п’єс Ганни Яблонської

В Українському театрі ім. В.Василька презентували першу збірку п’єс одеського драматургу Ганни Яблонської, яка називається «Анна Яблонская. Театр и жизнь». Місцем презентації був обраний театр, на сцені якого йде репертуарна вистава «Сімейні сцени» за однойменною п’єсою авторки.

«Коли Ганни не стало, поціновувачі її таланту нарахували близько 11-12 п’єс, але насправді їх більше ніж 30, майже всі вони увійшли до цієї збірки», — розповідає батько Ганни, укладач книги Григорій Яблонський.

Серед драматичних творів, що увійшли до збірки, є й п’єса «Язычники», якій була присуджена нагорода журналу «Искусство кино». Яблонська летіла до Москви на нагородження, але в це самий день, 24 січня 2011 року, загинула під час теракту в аеропорту «Домодєдово».

За життя авторки були надруковані дві збірки поезії — «Сто» і «Все звезды». Родина сподівається, що в майбутньому світ побачать і інші поетичні збірки Ганни. А поки що Григорій Емануїлович та Віра Андріївна дякують за допомогу людям, які підтримали бажання родини підготувати до видання збірку п’єс, адже Яблонська стала відома саме як театральний драматург.

Першими читачами книги стали глядачі, що прийшли в Український театр на виставу «Сімейні сцени», якій йде на сцені театру вже 1 рік. До речі, п’єса, за якою поставлена вистава, також увійшла до збірки. Смілива та пронизлива вистава, створена художнім керівником театру народним артистом України Ігорем Равицьким, користується великим успіхом у публіки.

«Ничего не бойтесь…» — так називається передмова до збірки драматичних творів Яблонської. Молода авторка з Одеси звертається до нас з вічності…

Фотографії Ганни Токолової (прес-служба театру)

23 травня в Українському театрі: «Сімейні сцени»