200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Український театр відзначив 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня глядачі не лише подивилися виставу «Тарасові весни» за спогадами сучасників, документами та творами великого українського поету, але й ознайомилися з роботами народних майстрів, послухали бандуристів і співаків.

В Грецькій залі увазі публіки були представлені роботи народних майстрів (студентів історичного факультету Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова), вишиванки майстринь з «Українського дому» й виставка книг Шевченка. Кобзарі грали для глядачів музичні композиції, створені на вірші поета.

У холі театру виступав хор «Квінта» (художній керівник — Людмила Волкова), а в музеї відкрилась спеціальна «шевченківська» експозиція — з архівів відомого одеського колекціонера Тараса Максим’юка.

Глядачі, які не потрапили на «шевченківське» свято 9 березня, мають таку можливість 19 березня. В цей день в рамках культурно-просвітницької акції «Українська класика на сцені» буде вдруге йти вистава «Тарасові весни» (автори композиції — Любов Федченко і Костянтин Пивоваров, режисер — Костянтин Пивоваров). Будь-який квиток на спектакль коштує 1 грн.

Перед виставою 19 березня одесити та гості міста також зможуть ознайомитися з виставками і послухати музикальні композиції в живому виконанні.

На сцені Українського театру представили історію про Білосніжку