ВИСТАВІ «ЗА ДВОМА ЗАЙЦЯМИ» – 31 РІК

Від дня прем’єри цієї  чи  найулюбленішої  вистави одеських глядачів, та й не лише одеських,  –  23 квітня 1988 року  –  відбулося безліч подій в нашому житті. Сталася зміна  історичних епох, акторських поколінь.  Були перемоги на  фестивалях,  любов та визнання глядачів на гастрольних маршрутах.

Класичний сюжет  про те, що не слід гнатися одразу за двома зайцями (бо жодного не спіймаєш!), про  «велике  і чисте кохання Проні Прокопівни», наше радісне сприйняття  яскравої, музичної, веселої  комедії  у талановитому акторському ансамблі  – все це складові  щасливого, довгого життя вистави.

 

 

П’ять років немає з нами натхненника-творця вистави заслуженого діяча мистецтв України Володимира Туманова, а його вистава «За двома зайцями» за п’єсою Михайла Старицького з прекрасною музикою заслуженого діяча мистецтв Бориса Зільберглейта  з превеликим успіхом йде на сцені  театру. Заслужена артистка України  Галина Кобзар-Слободюк – перша виконавиця ролі Проні Прокопівни у виставі Володимира Туманова  – передала  творчу естафету  актрисі  Ірині Бесараб.  На світлинах  ви бачите перших виконавців ролей Проні Прокопівни та Свирида Петровича Голохвостого у виставі «За двома зайцями»: Галину Кобзар-Слободюк, Анатолія Фоменка та режисера-постановника Володимира Володимировича Туманова, на іншій світлині  – заслужені артисти України  Галина Кобзар-Слободюк (Проня) та Ігор Геращенко  (Голохвостий) .

Прийшовши на виставу, глядачі побачать перших виконавців ролей від дня прем’єри: це  – заслужена артистка  України Марія Пивоварова в ролі  Явдокії Пилипівни Сірчихи  та заслужена артистка України Світлана Гужва в ролі Лимарихи.

23 квітня запрошуємо  глядачів  на  31-й  День народження вистави «За двома зайцями». Серед запрошених, сподіваємось, будуть  глядачі, які  були присутні на прем’єрі вистави. Серед  поважних гостей   – родина  Туманових (син Володимир Володимирович Туманов з дружиною Оксаною, онук Володимир Володимирович Туманов).

Чекаємо! Початок вистави «За двома зайцями»  23 квітня о 19.00

 

Іван Уривський в ефірі UA: ОДЕСА