Вітаємо з Ювілеєм Ігоря Геращенка

За 31 рік в Одеському українському театрі зіграно чимало: ролі у драмах, комедіях, поетичних виставах. Чи не кожна акторська робота Геращенка сприймається як творча удача, як помітна подія культурно-мистецького життя.

Згадаємо Саву Ігоря Геращенка у виставі «Сини Адама» В. Василька (за мотивами повісті О. Кобилянської «Земля» ), Миколу Задорожного у виставі «Щастя поруч» за п’єсою І. Франка «Украдене щастя», Йосипа Скорика з комедії «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка, Солопія Черевика з музичної комедії «Сорочинський ярмарок» за мотивами однойменної повісті М. Гоголя, Луки Лукича Хлопова з комедії М.Гоголя «Ревізор», Нащадка Поета – з поетичної вистави “Тарасові весни”. Горюхіна у виставі «Ну… дуже маленькі комедії» В.Ляпіна…

Акторський доробок Ігоря Геращенка давно вже перейшов за сотню ролей у виставах сучасного та класичного репертуару.

Голохвостий у комедії М.Старицького «За двома зайцями» і сліпий віщун в «Едіпі» Софокла, Опецьковський у комедії Г.Квітки-Основ’яненка і Мальволіо у виставі «12 ніч, зіграна акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра» КЛІМа (роль, за яку Ігор Геращенко одержав премію імені Івана Твердохліба від Одеського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України)… Всі ці ролі в галереї сценічних образів стоять поруч… Сьогодні артист грає, приміром, Короля комедії Мольєра у виставі “Королівський експромт”, а завтра виходить в сцену в дитячій музичній казці «Витівки шалапута» Р.Бродавка в ролі також Короля, але вже іншого за характером, за часом і місцем сценічної дії…

Кожний вихід на сцену для артиста – то життя, яке триває, перетікає з дня у другий день, третій і так далі… Творчість не знає упину.

Головне для Ігоря Геращенка – розуміти і хотіти займатися творчістю, мати за душею, що сказати глядачеві.

Він – мислитель з породи лицедіїв.

Паралельно з театром знаходить снагу до творчості в антрепризах, в кіно, в літературі.

На сцені Одеського українського театру йдуть вистави різних драматургів у перекладах заслуженого артиста України Ігоря Геращенка.

Скільки за життя написано ним віршів, видано понад десяток книжок, зіграно ролей в театрі та кіно!

Багато. Є з чим зустрічати славний ювілей.

25 липня вітаємо з Ювілеєм артиста театру Сергія Ярого!