В Театрі імені В.Василька скоро прем’єра вистави «Турандот»

Якою вона є насправді, ця принцеса Турандот, про яку людство веде дискусії, сперечається протягом століть?… В чому її сила? І в чому слабкість?

Питань постає безліч. Митці прагнуть відшукати відповідь на всі питання, що виникають в процесі репетицій.

Режисер-постановник Іван Уривський, звернувшись до п’єси «Турандот, принцеса Китайська» Карло Гоцці, вибудовує разом зі сценографом Русланом Хвастовим (він же є і художником по костюмах) та постановником пластики Павлом Івлюшкіним, акторами, котрі зайняті у виставі, несподівану версію давнього міфу про жорстоку і прекрасну Турандот.

Над роллю Турандот працює Вікторія Остапенко. Заслужений артист України Яків Кучеревський зайнятий в ролі імператора Альтоума, батька Турандот, Ірина Бесараб та Марина Клімова – в ролях невільниць Адельми та Зеліми, Алла Бродська – в ролі Скіріни.

У виставі також зайняті: Вадим Головко (Принц), Валерій Швець (Барах) та заслужений артист України Ігор Геращенко, який, окрім того, що грає роль Батька Принца, переклав п’єсу К.Гоцці на українську мову.

До цього часу перекладу п’єси К.Гоцці на українську не існувало. Якщо подивитись на сьогоднішню театральну карту України, на драматичних сценах вистав про Турандот не знайти.

Таким чином, Театр імені В.Василька є першовідкривачем трагікомічної казки для театру К.Гоцці.

А поки що… йде напружений процес створення вистави.

Пропонуємо невеличкий фоторепортаж з репетиції. Цілком зрозуміло, що день за днем, репетиція за репетицією, майбутня вистава набуває чіткості, стрункості, кольорів…

Прем’єра «Турандот» за однойменною п’єсою Карло Гоцці в перекладі Ігоря Геращенка відбудеться 18, 19 лютого. Початок – о 18.30.

Запрошуємо!

723-89-77 (каса театру)

Иван Урывский и Руслан Хвастов гости программы "На волне" ТРК Южная волна HD