Треба приходити та дивитись. В Одесі підготували «Карпатський вестерн» (УСІ про прем’єру)

Вестерн – не самий розповсюджений жанр на українській театральній сцені. А «Карпатський вестерн», який створили в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька, – це взагалі щось особливе.
На генеральній репетиції в Українському театрі Одеси побувала фотокорр Української Служби Інформації Наталя Довбиш.

Що таке «Карпатський вестерн» режисера Максима Голенка? Якщо коротко, це дуже динамічна, трагічна та місцями смішна історія про кохання, зраду та смерть.

Усі принади вестерну з українським колоритом: яскравий екшн, карколомна детективна історія, моторошний трилер та по-справжньому смішна комедія – усе це в пізнаваних реаліях і з близькими персонажами, де замість ковбоїв на конях ганятимуть зухвалі леґіні, які підкорюють не дику пустелю, а здичавілі гірські ліси з духами предків, – йдеться в опису вистави.

Тут важко щось додати, щоб не почати робити спойлери. Але ми поспілкувалися з акторами, зайнятими у спектаклі. Вони говорять про неймовірно творчу, надихаючу атмосферу, яку обов’язково відчують глядачі.

Відома акторка Римма Зюбіна розповіла про свою роль Лопахи, – за її словами, це жахлива жінка, яку вона нікому не радить зустріти на своєму життєвому шляху. Все – через нещасливе кохання: вона сім років чекала на свого коханого, який поїхав до Америки, а коли повернувся, не дивився вже на неї, але засватав її молодшу сестру. Тому її життя пішло шкереберть. Вона стала злою, нестерпною, жахливою.

Що стосується роботи над виставою в Українському театрі Одеси, то акторка не приховує емоцій. Також вона впевнена, що прем’єра у театрі імені Василька варта подорожі з іншого міста.

В мене враження, що я десь в Італії: така атмосфера, весело, життєрадісно, багато гумору. Мене запросив режисер Максим Голенко. Марк Дробот, Дмитро Усов, Тамара Лукаш – це мої основні партнери. У виставі зайняті біля 60 людей – актори, працівники театру. Гастролювати у нинішніх умовах – неймовірна розкіш. Дешевше приїхати (поціновувачам театру, – ред.) до Одеси, і ввечері встигнути повернутися вечірнім поїздом, – каже Римма Зюбіна.

Те, що підготовка до вистави була виснажлива, але цікава, креативна, надихаюча, зазначив і актор Денис Пасєчний, виконавець ролі попа Онуфрія. На питання, про що вистава і чому вона має бути цікава одеському глядачеві, відповідає так:

Вистава – це трохи детективна історія, вона про те, як найкращими бажаннями, прагненнями можна викласти собі шлях до пекла. І що насправді немає хороших або поганих людей, є погані обставини.

Ще один яскравий образ на сцені втілив актор Анатолій Головань.

Граю злодія Гаспара, який всю виставу мовчить, бо в нього (зловісним тоном, – ред) перерізане горло. Вбивця, страшна людина (сміється). Костюм, ви бачите, осучаснений, але гуцульський, – зазначив він.

Щодо самої вистави – це вестерн, тут багато дії, все змінюється, і дуже непередбачений фінал. Тому треба просто приходити та дивитись. Щиро запрошую глядачів з Одеси та всієї України, бо театральний туризм повинен процвітати. Треба приїжджати, дивитися вистави і в інші мисця, а в наш театр імені Василька – сто відсотків! У нас багато екшенів, комедій, музичних, дитячих вистав (наприклад, Пеппі, яку я дуже люблю). Пані та панове! Українській театр на Пастера, 15 чекає на вас, – наголосив Анатолій.

Прем’єрні покази – вже сьогодні та завтра, 8 та 9 березня о 18:00. Не пропустить.

Треба приходити та дивитись. В Одесі підготували «Карпатський вестерн» (фото, відео)

Прем’єра «Карпатського вестерну» відбулась!