Пішла з життя старійшина Українського театру Станіслава Шиманська…

Сьогодні, 19 червня, надійшла сумна звістка: на 96-му році пішла з життя старійшина одеської української сцени — заслужена артистка України Станіслава Михайлівна Шиманська.

Легендарна актриса Українського театру імені В.Василька за 75 років сценічної діяльності зіграла незчисленну кількість ролей, прожила сотні людських доль. В літописі театру назавжди залишиться багатолика галерея образів, створених актрисою в різні періоди: Наталка у виставі «Наталка Полтавка» за п’єсою І.Котляревського, Аза у виставі «Циганка Аза» М.Старицького, Уляна в комедії Г.Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці», Амалія у виставі «Розбійники» Ф.Шіллера, Тітонька Руце у виставі «Птахи нашої молодості» І.Друце, Нехама в «Тев’є-молочнику» за Шолом-Алейхемом, мадам Іванова в мюзиклу за оповіданням О.Купріна «Гамбрінус», Севідж у виставі «Дивна місіс Севідж» Дж. Патріка, пані Конті у виставі «Соло для годинника з боєм» О.Заградника…

Всіх жінок, яких грала наша пані Стася, ріднила одна планета, ім’я якої — Доброта.

Світла, ніжна, чуйна, уважна до людей… Мужня, справедлива… Яскрава, талановита, вірна своїй справі — служінню Сцені… Для всіх нас вона була взірцем, другом, порадником. Пам’ять про Станіславу Михайлівну — неповторну, надзвичайну, добру Людину — назавжди залишиться в наших серцях!

Висловлюємо наші глибокі співчуття рідним, близьким, друзям пані Стасі.

Прощання відбудеться у неділю, 21 червня, о 10:30 за адресою: вул. Академіка Філатова, буд. 22.

«Сімейні сцени»: дебют Марини Климової