Обвалилася частина фасаду Українського театру

Вранці 15 вересня сталося обвалення частини фасаду будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім.В.Василька з боку вулиці Пастера. Шматки штукатурки дивом не зачепили нікого з пішоходів. Це вже другий випадок обвалення за останні два місяці.

«Ми огороджуємо фасад стрічками, але пішоходи все одно з небезпеці. Треба вирішити проблему капітально та відремонтувати фасад», — говорить директор театру Валентина Прокопенко.

Будівля Українського театру — пам’ятка архітектури 1903 року. 15 років тому за замовленням обласної влади була проведена її реконструкція. Але через серйозні порушення технології «ремонт» виявився дуже невдалим. Фасад знову почав руйнуватися, внутрішні приміщення також.

Вчора до театру приїздила комісія з обласної ради. Вирішено було встановити захисні сітки, котрі повинні затримувати фрагменти фасаду в разі їх обвалення. Але це лише «пожежні» заходи, направлені на захист пішоходів від нещасного випадку. А для спасіння будівлі, яка є одним з осередків української культури в Одесі, потрібен негайний ремонт фасаду з дотримання всіх технологій.

Весь колектив Одеського українського театру ім.В.Василька сподівається на адекватну реакцію з боку облради й облдержадміністрації.

Фотографії — Первый городской

 

 

Васильківці вирушили на гастролі до столиці