Неда Неждана в гостях у васильківців

В гостях у васильківців побувала Неда Неждана. Одна з найуспішніших сучасних драматургів України, а до того ж – відомий культуролог, досвідчений та авторитетний перекладач п’єс та поезій з французької….

Понад 30 п’єс, понад 60 постановок в Україні та за межами нашої держави – такі суто статистичні, але, погодьтеся, досить переконливі покажчики її творчого доробку.
Ще два десятиріччя тому на нашій сцені режисер О.Мірошниченко представив глядачеві п`єсу «Той, що відчиняє двері», яка увійшла в програму Першого Всеукраїнського фестивалю сучасної української драматургії, започаткованого з ініціативи художнього керівника театру Ігоря Равицького.

А на теперішню зустріч з Недою Нежданою ми запросили не лише васильківців, але й представників ЗМІ, бібліотек міста, викладачів і студентів – майбутніх культурологів та журналістів, керівників Одеської театральної школи. Серед зацікавлених учасників зустрічі можна було побачити і відомого драматурга Олександра Марданя.

В якості керівника відділу драматургічних проектів Національного Центру театрального мистецтва ім. Л.Курбаса, заступника голови об’єднання драматургів Національної спілки письменників України та голови Конфедерації драматургів України Н.Неждана презентувала мистецькі проекти Центру Курбаса, антології сучасної вітчизняної драматургії, розповіла про тенденції її розвитку.

А після зуcтрічі вже з чималим суто глядацьким інтересом гостя спостерігала за перебігом подій у прем’єрній виставі театру – «Одруження» у постановці Івана Уривського. І, варто зазначити, визнала, що вистава справила на неї величезне враження.

В гостях у васильківців Максим Голенко