VІІ Міжнародний літературний фестиваль Одеса

Ласкаво просимо на ХІІ Міжнародний літературний фестиваль Одеса , який пройде в нашому місті уже зовсім скоро – 22-26 вересня!

Цього року наш театр став офіційним партнером фестивалю! Адже драматургія – важлива складова літератури! Окрім перформативних читань наших акторів у школах міста та на презентаціях у Будинку вчених на вас чекає низка подій у стінах нашого театру: ворк-шоп від найкращого німецькомовного драматурга Лукаса Берфуса, перформативне читання у дуже незвичній локації його п’єси «Сексуальні неврози наших батьків», літконцерт від «Жадан і собаки» і дві вистави «Норвей. Тудей» за драмою Ігоря Бауршима на Сцені театру та «Виродок» Маріуса фон Майенбурга!   Тож не пропустіть. Детальніше про події:

 

22 вересня

11:00–14:00  Сцена

Місце: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, Пастера, 15

Лукас Берфус [ Швейцарія ]

Майстер-клас для акторів/-ок та режисерів/-ок

«Час і простір»

П’єси письменника, режисера та драматурга ставлять по всьому світу. Вони здобули численні нагороди, зокрема Мюльгаймську премію, Премію Ґеорґа Бюхнера, Швейцарську книжкову премію. У своїх трагікомічних текстах Лукас Берфус переважно описує соціальні недоліки та глибину людської природи. У 2020 році він обійняв посаду відповідального за художній напрямок у Вельттеатрі в Айнзідельні.

Мова: німецька, українська

Модераторка: Світлана Бондар

18:00–20:00 Глядач на сцені

Місце: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька

«Норвегія. Сьогодні»

Прем’єра цього твору для двох з відкритим фіналом відбулася у 2000 році в Дюссельдорфському театрі під керівництвом автора, і з того часу його було поставлено у більш ніж 100 театрах по всьому світу. У п’єсі 20-річна Джулі шукає в інтернеті людей, які поділяють її світогляд. У підсумку вона знаходить Августа, з яким хоче зіскочити зі скелі смерті на Лісефьорді в Норвегії.

Мова: українська

Модераторка: Світлана Бондар

23.09.21 Четвер / Thursday

20:00–22:00

Місце: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька

«Жадан і собаки» [ Україна ]

Літературний концерт

Група »Жадан і собаки« зі співаком та автором пісень Сергієм Жаданом уже записала чотири студійні альбоми і часто виступала у містах Донецької та Луганської областей, зокрема на першому фестивалі «MRPL City» у Маріуполі в липні 2017 року. У фестивальному концерті вони представлять пісні з найновішими текстами Сергія Жадана, який неодноразово тематизує незалежність України.

24 вересня (п’ятниця)

18:30–20:00

Місце: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька

Лукас Берфус [ Швейцарія ]

«Сексуальні неврози наших батьків»

Перформативні читання

П’єса, прем’єра якої відбулася у 2003 році, була показана на багатьох сценах Німеччини, Австрії та Швейцарії та на сьогодні перекладена на 12 мов світу, подається фрагментарно як співпраця між літературним фестивалем та Одеським драматичним театром. Йдеться про молоду Дору, яка після припинення прийому психотропних препаратів виявляє жагу до життя та свою сексуальність і тим самим ображає своїх побратимів, яким властиві подвійні стандарти.

Мова: українська, німецька

Модератор: Юрко Прохасько

21:30–23:00

Місце: Будинок вчених

Мар’яна Савка i Сергій Осока, Вадим Бессараб (рояль) [ Україна ],

«Вірші ночі»

Проєкт »Вірші ночі« було створено після експерименту у Facebook. У перші місяці локдауну 2020 року Мар’яна Савка та Сергій Осока писали одне одному поетичні листи ввечері та вночі. Чоловік та жінка, обидва на самоті, в ізоляції. Ці тексти не тільки нагадують про ситуацію минулого року, але й показують, наскільки ми соціальні істоти і як змінився світ.

Мова: українська

Модераторка: Світлана Бондар

26.09.21 Неділя / Sunday

ТЕАТР

19:00–20:00

Місце: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька

Маріус фон Маєнбург [ Німеччина ]

«ОГИДНИЙ»

Інженер електричних систем безпеки робить сумне відкриття: він невимовно потворний. Через це йому не можна їхати на конгрес для презентації свого найновішого винаходу. Допомогти повинне хірургічне втручання. Тепер, маючи це нове ідеальне обличчя, інженер виявляє своїх імітаторів, у яких він і сам відображається, як у клонах. Гірка соціальна сатира про тілесне відчуження представлена у співпраці з Одеським драматичним театром ім. В. Василька.

Мова: українська

Модераторка: Світлана Бондар

Приєднуйтесь до подій онлайн. Повна програма фестивалю
http://litfestodessa.com/програма

Проєкт реалізується за підтримки Український культурний фонд та EVZ Foundation.

#запідтримкиУКФ #UCF #cfc2021

Міжнародний літературний фестиваль пройде в Одесі