Художній керівник Українського театру Ігор Равицький: «Встановлення премії імені Богдана Ступки — дуже важливе і мудре рішення»

Художній керівник Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька народний артист України Ігор Равицький прокоментував ініціативу президента Віктора Януковича щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

«Я довгі роки був особисто знайомий з Богданом Сильвестровичем. Він був геніальним артистом, артистом всесвітнього масштабу. Встановлення театральної премії імені Ступки — це дуже важливе і мудре рішення, шана пам’яті гідній людині, — вважає Ігор Миколайович. — До того ж, це перша національна театральна премія в незалежній Україні. Думаю, цією премією нагороджуватимуть не лише артистів, але й режисерів та інших театральних діячів. Це важливий крок для розвитку театру у нашій країні.

Довідка. Президент Віктор Янукович доручив уряду до 20 серпня підготувати зміни до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки. Проект закону буде винесений на розгляд Верховної Ради. Відповідне доручення президента підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».

 

Артисти Українського театру дали 20 вистав в Одеській області