Додати світла: на сцені театру в Одесі вирують «Неаполітанські пристрасті»

Прем’єра вистави «Неаполітанські пристрасті» відбулась на сцені Одеського українського музично-драматичного театру ім. Василька.

На виставі побувала фотокореспондент Української Служби Інформації Наталя Довбиш.

У четвер, 22 вересня, на сцені Українського театру вирували експресивні «Неаполітанські пристрасті». Виставу створили за найкращими творами відомого італійського драматурга-комедіографа, режисера й актора театру та кіно – Едуардо де Філіппо.

Комедія розповідає про бурхливе та насичене життя кількох подружніх пар в Італії, та ставить глядачам часто не зручні питання.

Зазначимо, режисер вистави – Павло Ґатілов, художниця – Олена Рикусова, пластичне рішення – Павло Івлюшкін, музичне оформлення – Вадим Бессараб. Додамо, що у виставі взяли участь дві нові актриси Українського театру – Богдана Шуманська та Марія Буймович.

 

Режисер вистави – доречи він новий постійний режисер театру – Павло Ґатілов у відповідь на запитання «Чому вирішили поставити таку легку і життєрадісну виставу?» відповів так:

Я думаю, час вимагав цього. Не залишати ж людину віч-на-віч із важкими думами. Треба додати до його життя світло. Тільки з цих міркувань: щоб глядач перейшов, відпочив. Адже театр повинен глядачеві допомогти, зробити йому невелике свято. Щоб людина відчула радість і змогла відключитися, побути в приємній атмосфері.
Перша та друга п’єси – стилістично різні, що випливало з драматургії, з авторського задуму. Мені здається, що артисти його правильно розпізнали, – зазначив режисер.

Додати світла: на сцені театру в Одесі вирують «Неаполітанські пристрасті» (фото)

«Неаполітанські зустрічі» в Українському театрі