До 30-ї річниці здобуття Незалежності України! Прем’єра 23 серпня о 18:00, 25 серпня о 19:00

                                                                                                                                                                                  Серце навпіл

або зачнеться нова война,

або на край упаде яка інша кара,

а спокійна година встановиться людям

хіба що по смерті

Прем’єра 23 серпня о 18.00, 25 серпня о 19:00

Вистава-одкровення «Серце навпіл» створена за двома новелами Марії Матіос та спеціально написаних авторкою для цієї постановки кількома ексклюзивними сценами.

Трагічні події минулого століття в Україні на прикладі історій декількох українських та єврейських сімей розкривають ідею нескореності людського духу. Герої, попри жахливі суспільно-політичні обставини,знаходять сили як для опору, так і власне для життя.

Ці історії не про пристосування, ці історії про прийняття ситуацій, смиренність, Любов і водночас про пошук найменшої можливості позбутися мороку, тоді, коли світла не видно навіть у найсонячнішийдень. Це не про релігійність, а про віру в людяність, цінності й Промисел. Віру в силу благання 12 знедолених жінок  про порятунок всього краю. Про сміливість тих, хто вже втратили найцінніше, і їхню готовність втратити все. Про жагу до життя серед панування Сатани. Про порушення усіх можливих приписів задля торжества Любові, народження справжнього і надії на майбутнє.

 

Марія Матіос: “Коли я занурююся в нашу історію, мені здається, що йду мінним полем, і я відчуваю себе письменником-сапером, який мусить все це розміновувати”, – каже Матіос.

Драма на одну дію

Тривалість – 90 хвилин

Глядач на сцені

За новелами Марії Матіос «Апокаліпсис» і «12 службів»

Режисер – Олексій Гнатковський

Художниця – Юлія Заулична

 

В Одесі відкриють реконструйований театр і презентують прем‘єру від Марії Матіос